Rondreizen Moldavië

Omdat wij volledig op maat werken kunnen we alle voorstellen geheel naar uw wens aanpassen. Zo maakt u de reis naar Moldavië die ú wilt!

Voorbeeld rondreis Moldavië, 10 dagen
Dit voorbeeld is op alle mogelijke manieren aan te passen: verlengen, reisdelen verwisselen. Dat is goed te doen omdat Moldavië niet groot is en ondanks het ontbreken van echte goede snelwegen toch vrij vlot te doorkruisen valt.
Vraag hier direct een offerte aan!

Dag 1-3: Hoofdstad Chisinau. Deze plezierige, levendige maar ook groene stad is een bezoek meer dan waard: het Park Stefan cel Mare, de orthodoxe kathedraal, diverse interessante musea. Chisinau kent een aantal voortreffelijke traditionele restaurants, vaak met live muziek. Een absolute aanrader! (2 nachten)

Dag 3-5: Vandaag gaat u met de bus van Chisinau naar Tiraspol, de hoofdstad van de in 1992 van Moldavië afgescheiden landstrook Transnistrië. Het is een merkwaardige ervaring om overal nog de sovjetsymbolen zoals de standbeelden van Stalin en Lenin te zien staan. Een boottocht over de Dnjestr is zeer de moeite waard, evenals het verblijf in het klassieke Hotel Rossia. (2 nachten)

Dag 5 – 7: Terug in Chisinau staat uw huurauto voor u klaar. Via de wijnkelders van Cricova rijdt u naar Orhei Vechi, het befaamde openluchtmuseum van Moldavië. Vandaar rijdt u naar Butuceni, waar u verblijft in een voortreffelijk guesthouse. (2 nachten)

Dag 7 – 9: Vanuit Butuceni rijdt u in zo’n 1,5 uur naar de noordelijke middeleeuwse stad Soroca, die befaamd is vanwege zijn Roma-bevolking en hun aparte bouwstijl. Ook is de stad bekend vanwege het uitstekende, verse eten en vooral het heerlijke fruit.
Enkele kloosters in de buurt zijn zeer de moeite waard. (2 nachten)

Dag 9 -10: Vanuit Soroca rijdt u in ruim 2 uur terug naar de Hoofdstad Chisinau, waar u op de luchthaven uw huurauto afgeeft. U heeft voldoende tijd om onderweg nog een aantal kloostercomplexen te bezoeken, zoals het unieke Noul Neamt-Mannenklooster in de buurt van Bender en Tiraspol.

Kosten
Voor de hierboven beschreven 10-daagse reis op basis van vluchten, autohuur (8 dagen*) en uitstekende accommodaties (LO) moet u rekenen op ca € 900 per persoon.
*Wij raden u af met een huurauto naar Transnistrië te reizen. Volgens onze laatste informatie is dit ook niet mogelijk. Wel is het mogelijk om in Tiraspol een auto te huren, maar deze zal in Transnistrië moeten blijven. Het is dus veel praktischer en minder omslachtig om met het openbaar vervoer naar Tiraspol te reizen. Dat is overigens voortreffelijk en efficiënt georganiseerd.

Uitbreiden is altijd mogelijk!
Dit voorbeeld van een rondreis Moldavië kan altijd aan uw wensen worden aangepast. We noemen hier de volgende mogelijkheden:

  • U kunt uw reis in Roemenië beginnen. Als u aankomt in Boekarest kunt u via de aangename badplaats Constanta vanuit Tulcea een bezoek brengen aan de schitterende delta van de Donau, die uitmondt in de Zwarte Zee. Een boottocht door de delta is zeer de moeite waard. Aansluitend kunt u vanuit de Roemeense stad Iasi naar Moldavië reizen.
  • Als u belangstelling heeft voor de situatie rond de ‘afvallige’ republiek Transnistrië kunt u daar uiteraard ook langer blijven – zeer weinig toeristen verkennen de rest van dit niet-bestaande land. Voor uw terugkeer naar Moldavië bent u niet aangewezen op Tiraspol; u kunt bijv. ook via de noordelijke stad Ribnita Transnistrië verlaten en de rest van uw reis in Moldavië voortzetten.
  • Een bezoek aan de zuidoostelijke, Turkstalige landstreek Gagaoezië, met Comrat als hoofdstad, is zeker ook de moeite waard. In het dorp Belsama is een museum waar u kunt kennismaken met de tradities van de Gagaoeziërs.
  • Vanuit Moldavië is een bezoek per trein (reistijd ca 2 uur) aan Odessa (Oekraïne) heel goed mogelijk. Deze opgewekte en interessante stad heeft heel veel te bieden.

De hierboven beschreven voorbeeldreis in combinatie met een of meerdere extra onderdelen (zie de bullets hierboven) biedt de mogelijkheid tot het samenstellen van een unieke vakantie in (Roemenië en) Moldavië.

Het is lastig om de bijkomende kosten bij uitbreiding van de 10-daagse reis aan te geven, omdat een en ander volledig afhangt van de omvang en aard van het definitieve reispakket. Wij sturen u tevoren altijd een vrijblijvende offerte, zodat u op uw gemak uw afwegingen kunt maken.
Vraag hier een offerte aan!

Lees hier de belangrijke informatie over Moldavië en Transnistrië.

Naar boven >
Home >

Advertentie