Coronavirus en reizen naar Moldavië

Coronavirus en reizen naar Moldavië
februari 2021

Landelijk informatienummer coronavirus: 0800 1351

Reisverzekering
Los van het coronavirus is het afsluiten van een reisverzekering altijd aan te raden. Als u een doorlopende reisverzekering heeft, adviseren wij u contact op te nemen met uw verzekeraar. Overleg met hem over een zo goed mogelijke dekking.
Moldavië Reizen op maat kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor geen of onvoldoende dekking voor uw reis.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Voor Moldavië geldt code oranje: alleen noodzakelijke reizen. Feitelijk komt dit neer op een negatief reisadvies voor vakantiereizen naar Moldavië. Mocht in deze situatie verandering komen, dan leest u dat direct op deze site, op facebook of in onze nieuwsbrief.

Lees hier het reisadvies Moldavië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Plaatselijke maatregelen zonder negatief reisadvies
Het kan zijn dat plaatselijke overheden, zolang er sprake is van een negatief reisadvies, maatregelen nemen met het oog op het coronavirus. Te denken valt daarbij aan openbare gelegenheden zoals toeristische attracties. Wij zorgen dat u op de hoogte bent als zich dit tijdens uw reis naar Moldavië zou voordoen. Wij raden u aan de maatregelen van de plaatselijke overheden op te volgen.

Reisaanbod Moldavië
Op dit moment hebben wij geen reizigers in Moldavië. Gezien de situatie rond het coronavirus verkopen wij tot nader order geen reizen naar Moldavië, ook geen noodzakelijke reizen. Dit zegt de belangrijkste vertegenwoordiging van de reiswereld:

‘Landen die een inreisverbod hebben ingesteld voor reizigers uit Nederland, maakt het reizen naar die bestemming effectief gezien onmogelijk. Maar als de pakketreis door de reisorganisator vanuit zijn kant feitelijk kan worden uitgevoerd (vlucht, hotel en eventueel andere onderdelen van het pakket zijn beschikbaar en theoretisch uitvoerbaar), maar de bestemming ontzegt de toegang, geeft geen visa af of anderszins, dan ligt het feit dat uiteindelijk de reis praktisch gezien niet kan worden gemaakt, niet in de invloedssfeer van de reisorganisator. Dit betekent dat de reiziger de reis niet kosteloos kan annuleren en dus geen recht heeft op terugbetaling van de reisorganisator.’

Vragen of opmerkingen
Mocht u vragen of opmerkingen hebben over het bovenstaande, neem u dan contact met ons op: contact@moldaviereizenopmaat.nl of bel +31 (0)6 2184 3943.

Naar boven >
Home >